free responsive site templates
Mobirisedr. Kollár Ádám
irodavezető ügyvéd

A Budapesti Német Iskolában (mai nevén: Deutsche Schule Budapest – Thomas Mann Gymnasium) érettségiztem, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán diplomáztam 2004-ben.

2005 és 2013 között a bnt Ügyvédi Iroda (www.bnt.eu) kötelékében elsősorban németajkú nemzetközi cégek magyarországi leányvállalatainak nyújtottam jogi szolgáltatásokat, valamint a többek között az egyik piacvezető autóalkatrész kereskedő vállalatcsoport jogi ügyeiért feleltem teljes körűen.

2013 végétől előbb másodvezetőként, majd 2016 óta a magyarországi iroda vezetőjeként a PETERKA & PARTNERS law firm (www.peterkapartners.com), egy prágai központú, 10 közép-kelet-európai fővárosban saját irodát fenntartó nemzetközi ügyvédi irodában vettem részt multinacionális cégek Magyarországi és régiós jogi ügyleteiben.

Mindkét nemzetközi ügyvédi irodában volt alkalmam tapasztalatot gyűjteni jelentősebb volumenű cégfelvásárlások, kapcsolódó jogi átvilágítások, ingatlan-beruházások és -fejlesztések jogi támogatásában, kísértem külföldi társaságok a magyarországi piacra lépését, és számos jogterületet felölelve nyújtottam tanácsot, szerkesztettem okiratot hazai, illetve változatos gazdasági területeken tevékeny globális piacvezetők részére a gyógyszeripartól az autóiparon át (reprezentatív ügyfelek: Johnson & Johnson, Mylan, PSA, Emil Frey, HochTief, EPAM, WOLT).

2018 nyarán elérkezettnek láttam az időt, hogy a megszerzett tudást ember-közelibb léptékben, saját ügyvédi irodában kamatoztassam abban a városban, ahol családommal élek, Veresegyházon. A Mravik és Kollár Ügyvédi Iroda, korábbi nevén dr. Mravik Ágota Ügyvédi Iroda évtizedek óta szolgálja Veresegyház és a közvetlen régió közösségét a magánjog területén, kifejezett hangsúlyt helyezve az ingatlanügyletek és cégügyek szakszerű lebonyolítására.

Az irodában jelenleg egyedüli ügyvédként dolgozom, nagyobb projekteket korábbi kollégáimmal együttműködésben látunk el, ha az ügy volumene vagy komplexitása ezt igényli. Továbbra is ellátom gazdasági társaságok széleskörű, általános jogi megbízásait a munkajogtól az adatvédelemig, de most már magánszemélyek jogi képviseletét is ellátom, részükre is nyújtok jogi tanácsot és szerkesztek okiratot magyar, német vagy angol nyelven.