free bootstrap template

Miben segíthetünk?
1. rész 

Fordulhat hozzánk ingatlant érintő ügyekben


Irodánk széles körben nyújt jogi támogatást ügyei megoldására, praxisunk számos jogterületet ölel fel. Sorozatunkban ezen területek bemutatására vállalkozunk, hogy segítsük tájékozódását azzal kapcsolatosan, hogy - akár Önnek - „miben segíthetünk”, milyen ügyekben nyújtunk jogi tanácsadást, képviseletet, milyen okiratok elkészítését, véleményezését vállaljuk.


Ügyfeleink leggyakrabban ingatlanokkal kapcsolatos kérdésekkel, problémákkal keresnek fel bennünket, melyeket legjobb tudásunk szerint, gyorsan, rugalmasan, kreatív megoldást keresve és teljes körű ügyintézést biztosítva igyekszünk megoldani.

Jellemző jogi szolgáltatásaink ingatlanügyletek kapcsán az alábbiak:

- ingatlan adásvételi, ajándékozási és csere szerződések készítése, művelés alól kivett területek (lakás, ház, telek) és termőföldek esetén is, beleértve a földhivatal előtti képviseletet és ügyintézést is,
- ingatlan adásvételi, ajándékozási és csere szerződések véleményezése,
- társasházi alapító okirat elkészítése, módosítása,
- osztatlan közös tulajdonú ingatlan a társasházzá alakítása,
- közös tulajdonnal kapcsolatos tanácsadás,
- tervezési, vállalkozási és egyéb építési szerződések készítése, véleményezése,
- ingatlanfejlesztés,
- öröklési, tartási szerződések készítése,
- telekalakítás,
- haszonélvezeti jog alapítása, törlése,
- szomszédjogi viták kapcsán jogi tanácsadás, képviselet birtokvédelmi és egyéb eljárások során,
- szolgalmi jog alapítása, törlése,
- ingatlanokkal kapcsolatos jogviták rendezése,
- tanácsadás birtokvédelmi ügyekben,
- akadályoztatás esetén, például külföldi tartózkodás kapcsán felmerülő ingatlanügyek intézése, meghatalmazás készítése, távazonosítás,
- tanácsadás, képviselet problémás, komplex ingatlanügyekben,
- képviselet hatósági engedélyezési eljárásokban,
- általános tanácsadás ingatlanügyekben, beleértve az egyéb jogterületeken való tanácsadást is, amelyek áttekintése szintén szükséges lehet ahhoz, hogy az ingatlant érintően a legjobb megoldást megtaláljuk és megvalósítsuk.

Irodánkban adójogi tanácsadást nem vállalunk, de kapcsolatban állunk adótanácsadóval és pénzügyi tanácsadóval is.

Hiszünk abban, hogy a vitás helyzeteket kompromisszumra jutva érdemes rendezni, ezért minden esetben törekszünk arra, hogy az ellenérdekű felek az időt és költséget nem kímélő bírósági eljárás helyett, de legalábbis azt megelőzően lehetőséget kapjanak arra az Irodában, hogy békés úton keressük meg együtt a mindenki számára elfogadható megoldást. Természetesen, amennyiben ez az út nem vezet eredményre, Ügyfeleink bíróság előtti képviseletét is ellátjuk, de ez már egy másik részben kerül majd bemutatásra.

Mravik és Kollár Ügyvédi Iroda

Ezt a honlapot a Pest Megyei Ügyvédi Kamarában bejegyzett Mravik és Kollár Ügyvédi Iroda tartja fenn az ügyvédekre vonatkozó jogszabályok és belső szabályzatok szerint, melyek az ügyféljogokra vonatkozó tájékoztatással együtt a www.magyarugyvedikamara.hu honlapon találhatóak.

LÉPJ KAPCSOLATBA VELÜNK!